Advert
Advert
Döviz Kurları
  • Bist :
  • Altın :
  • Dolar :
  • Euro :
Şanlıurfa Hava Durumu
Kuvvetli Yağmurlu Sıcaklık : 7°C / 3°C Durum : Kuvvetli Yağmurlu
Bu haber 11 Şubat 2019 10:54:46 Tarihinde eklenmiştir. 142 Defa Okundu.

Lavanta Yağı Nedir ? Lavanta Yağının Bilinmeyen 7 Faydası

Lavanta Yağı Nedir ? Lavanta Yağının Bilinmeyen 7 Faydası

Lavanta Yağı Nedir ? Lavanta Yağının Bilinmeyen 7 Faydası

 

 

Lavanta yağı birçok yararı nedeni ile kozmetik ürünlerinin üretiminde ve tıp da kullanılmaktadır. Masaj ve terapi merkezlerinde saf ve doğal özelliği sayesinde tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Lavanta yağı saçların hızla uzamasına sağlar. Peki tam bir doğa mucizesi olan lavanta yağı nasıl yapılır? Bu yazımızda tam da buna değinmek istiyoruz.

 

 

 

 

 

Lavanta yağının faydaları

 

 

Lavanta yağı nasıl yapılır?

 

 

Lavanta yağını süpermarketlerde, kozmetik marketlerde ve aktarlarda bulmak mümkündür. Fakat piyasada yararlarından bahsedildikte esnaflar lavanta yağının fiyatını yüksekten satmakta ve hatta çok fazla seyreltilmiş olarak sahte karlığa gidilmektedir. Bu sebeple kendi yaptığınız lavanta yağı oldukça kaliteli olacaktır.

 

 

Yapılışı:  Bir avuç kurutulmuş lavanta çiçeklerini, cam kavanoza koyun. Üzerine 1 su bardağı sıvı yağı (zeytinyağı olması önerimizdir) ilave edin. Cam kavanozun içerisinde ki karışımı 4.5 gün güneşte beklettikten sonra karışımı süzerek çiçek parçalarından ayırın. Hoş kokulu, esanslı lavanta yağınız kullanıma hazırdır. ( Kesinlikle lavanta yağını içmeyiniz. )

 

 

 

 

 

 

Lavanta yağının faydaları nelerdir?

 

 

  • Lavanta yağı saçta oluşan birçok problemlerin giderilmesini sağlar. Saçın yavaş uzamasından şikayet edenler saçlarına lavanta yağı uygulayarak daha hızla uzamasına yardımcı olabilirler. Özellikle okul çağında ki çocukların sorunu olan saç bitlenmesinde bitlerin yok eder.

 

  • Lavanta yağı düzenli olarak cilde uygulandığında sivilce ve akne oluşumunu önler. Doğum ve aşırı kilo alıp vermede oluşan çatların azalmasını sağlar. Sedef ve egzama hastalıklarında iyileşmeyi sağlayabilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında yanık izlerinin geçmesini sağlayabilmektedir.

 

 

  • Üst solunum yolu enfeksiyonu, bronşit ve nefes darlığında sırt ve göğüs bölgesine uygulanması solunum yollarını açmaya yardımcı olmaktadır.

 

  • Depresyon ve anksiyeti bozukluklarında ruhun tedavi olmasına yardımcıdır. Aşırı sinirli ve stresli kişilere lavanta yağı ile masaj uygulanması halinde sakinleştirmeyi sağlamaktadır.

 

 

  • Lavanta yağı ile başın şakak bölgelerine derinlemesine masaj yapılması halinde baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

 

  • Lavanta yağı doğal parfüm olarak ve nemlendirici krem gibi vücuda uygulanılarak da kullanılabilir.

 

  • Lavanta yağı esanslı kokusu sayesinde yatak odasında bulundurulması rahat bir uyku uyunmasına yardım eder.

 

 

Önemli: Lavanta yağı kesinlikle yutulmamalıdır. Lavanta yağını bebeklerde kullanılmadan önce ilgili doktora danışılmalıdır. Lavanta yağının esanslı kokusu nedeni ile astım hastalarının uzak durması gerekmektedir.

 

 

 

OKUMAYA DEĞER BİLGİLER

Diğer GÜNCEL Haberleri

Advert

Köşe Yazarları

Tümü
Advert

Arşiv Arama

HAVA DURUMU
Gün
Bugün
Sıcaklık
7°C / 3°C
Durum
Kuvvetli Yağmurlu
Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Anket

Tümü
İDAM GELSİN Mİ?
EVET
HAYIR
KARARSIZ